Nu vă mai plângeți de țara voastră!

Nu spun asta pentru că sunt patriot (pentru că nu sunt). Nu spun asta pentru că iubesc România sau românii (pentru că nu-mi iubesc nici țara, nici compatrioții). Nu spun asta pentru avem o țară minunată (pentru că nu avem). Spun pentru că sunteți ipocriți!

La noi au fost atâtea scandaluri de corupție încât au devenit banale, au devenit parte din "normalitatea" noastră românească. Toți se plâng de politicieni hoți, corupți, mincinoși. Toți se plâng de foști securiști cu putere (a se vedea ÎPS Daniel sau Dan Voiculescu). Toți se plâng de șmecherași care fac afaceri cu statul. Dar toți îi acuză doar pe cei de la putere.

Iar eu stau și mă întreb: oare cât de ghinioniști să fim noi ca nație să fim oameni atât de extraordinari, deștepți, omenoși, harnici, onești și totuși să fim futuți de sus? </irony> Întotdeauna e altcineva de vină. E doar vina romilor că suntem văzuți ca infractori în vest. E doar vina politicienilor că avem o țară de căcat în care băiețașii șmecheri îi duc de nas pe proști cu găleți gratis și cu fantasmagorii naționaliste. Nu e în niciun caz vina voastră!

O țară își alege liderii exact așa cum sunt și oamenii. Într-o țară de căcat cu oameni de căcat, conducătorii sunt asemenea. Că doar nu vă credeți că sunteți ca grâul la moară, când la cernut doar neghina iese la suprafață.

Vă plângeți de corupție, dar vă convine asta. Vă plângeți de starea căilor ferate, dar vă convine să mergeți cu nașul. Vă plângeți de polițiști, dar vă convine să plătiți șpagă ca să nu vi se scadă puncte. Vă plângeți de transportul în comun, dar nu plătiți biletul. (Recunosc că am mers și eu fără bilet, dar când am fost prins, am plătit amenda). Pentru că e în firea românului să încerce întotdeauna să "rezolve" cumva.

Așa că hai sictir, ipocriților!