Versus

Am observat că trupele din Moldova sunt un fel de fetiș românesc, e cumva cool să asculți muzica de peste Prut. Chestia asta a început cu mai mult timp în urmă, mulți artiști sau trupe basarabene bucurându-se de succes pe piața muzicală românească: Anastasia Lazariuc, Anna Lesko, O-Zone, Zdob și Zdub, Cătălin Josan, Alternosfera, Pavel și Cleopatra Stratan, Carla's Dreams și se pare că mai nou și The Motans.

Probabil sunt remarcabile exploziile prin care au devenit cunoscute ultimele două trupe. De Carla's Dreams nu o să comentez aici, pentru că sunt heităr și nu-i suport (poate pe viitor voi scrie și despre asta), așa că o să scriu ce mi-a plăcut la "motani".

Trecând peste numele arogant și snob, băieții au un sound suprinzător de plăcut, chitarele plâng convingător și vocea solistului e numai bună de impresionat adolescente în călduri și femei trecute de prima tinerețe care vizează la Don Juani pasionali din apartamentul sau garsoniera în care stau cu bărbați anoști. La fel ca ceilalți basarabeni, lasă în mod intenționat să se simtă puternic accentul moldovenesc, altfel s-ar pierde o mare parte din farmec, sau din "fișcă". Nu am ascultat decât o singură melodie - "Versus". Mai că aș fi zis că-mi place, unele versuri chiar sunt destul de interesante. E o melodie reușită, care prinde atât la bărbați ratați și frustrați care consideră toate femeile curve și atribuie nereușita amoroasă pe seama superficialității femeilor, cât și la femei anoste care se visează curve în pat, pentru care apogeul muzicii e reprezentat de Carla's Dreams și Kings of Leon și sar extaziate când aud "Single ladies" în club.

Mă bag să mai ascult niște Hendrix, dacă tot mi-au amintit The Motans.